39.4 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024

Cu cît mallul e mai nou.

Ce bucurie, hei, acum aproape 24 de ani, cînd s-a deschis primul mall al Bucureștiului. Ne-nghesuiam să căscăm gura la vitrine, să ne strîngem lîngă uriașa fîntînă care arunca jetu-nspre cupolă, să-mpingem cărucioarele jos, în „Gima”…

Încet-încet, mallurile au intrat în viața noastră. Fără ele n-o mai putem duce!

Dar cît de meschine sînt, cît de obositoare, cît de lipsite de locuri odihinitoare. Fără lumină, fără aer, fără un spațiu exterior, fără piațete în care oamenii să poată ieși, să se adune pe vreme frumoasă.

… cum altfel? Primele malluri, dacă stai să te gîndești, sînt doar niște „Circu-foamei” mai sclivisite – atît!

Și nici următoarele mari și celebre – „Băneasa” și „Afi” nu-s mai breze. Primul, o hală comercială; al doilea… altă hală, dar mai înaltă.

Tîrziu de-abia, odată cu ultimele construite, parcă-parcă au început și ele să-ți mai dea un pic de lărgămînt; nu cine știe ce… dar măcar e mai bine. Nu te mai simți închis, năucit, ca un bărzăune între două geamuri!

Rușinos, nu? Ditai Capitala: malluri multe, căcălău, dar nici unul nu-i vreo fală, nici măcar pe departe cum e „Palasul” de la Iași.

de The Hungry Mole

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie