27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024

COMUNICAT DE PRESĂ Prima ediție a Balului Camerei bucureștene, eleganță și rafinament într-o atmosferă de poveste

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat în Sala de Bal din sediul său istoric prima ediție a Balului Camerei bucureștene, eveniment care dorim să devină tradițional pentru cea mai dinamică și solidă comunitate de afaceri a țării, cea din Capitală.

La manifestare au participat reprezentanți ai comunității de afaceri, oficiali din administrația centrală și locală, membri ai corpului diplomatic. Programul evenimentului a inclus un program artistic variat, expoziție de artă – silent auction, degustare de vinuri și cafea premium, tombolă și o cină de gală.

Balula fost organizat din dorința de a strânge, și pe această cale, fondurile necesare punerii în valoare a Palatului Camerei bucureștene, clădire monument istoric de o remarcabilă valoare arhitectonică și istorică.

Edificiul a fost proiectat de arhitectul Ştefan Burcuş, structura de rezistenţă a fost realizată din pereţi de cărămidă specială şi planşee de beton armat, dupa un proiect al inginerului Gogu Constantinescu, singurul român membru al Academiei Regale Britanice, iar lui Emil W. Becker i se datorează ornamentaţia generală a faţadei.

Clădireaa fost construită între anii 1907-1911, cu destinația de sediu al Camerei bucureștene. De asemenea, aici a funcționat prima Bursă de efecte și mărfuri, instituție înființată și administrată de Camera bucuresteană. În 1949, Palatul a fost naţionalizat; în perioada comunistă a găzduit Biblioteca Centrală de Stat (ulterior, Biblioteca Națională a României). În anul 2008 a reintrat în patrimoniul CCIB.Astăzi, ne aflăm în plin proces de a reda acestei clădiri anvergura și strălucirea de altă dată.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie