Vara aceasta, iubitorii de muzică și dans își pot petrece vacanța în curtea Operei Comice pentru Copii, unde au parte de călătorii de neuitat alături de artiștii teatrului. O primă serie de excursii muzicale a avut loc sâmbătă, 20 iunie, în cadrul spectacolului „Cu Nino în Europa”. Cu această ocazie, copiii și însoțitorii lor au putut vizita, într-o oră, nu mai puțin de șase orașe europene, alături de un meloman simpatic și puțin… trăsnit, amuzantul Nino (expert în distracție muzicală). La fiecare întâlnire cu publicul, Nino prezintă celor care vin la Opera Comică pentru Copii câte un centru cultural sau o țară cu ajutorul artiștilor teatrului, care interpretează lucrări muzicale din zona respectivă. Dar nu numai atât: el le povestește câte ceva despre istoria și geografia acelui centru cultural, despre compozitorii importanți ai locului, răspunde la toate întrebările și, la rândul său, îi provoacă pe spectatori la jocuri distractive care să le sporească interesul față de informațiile prezentate.
De data aceasta, la spectacolul de sâmbătă dimineață, dar și la cel de duminică, având atât de multe locuri de vizitat, Nino a trebuit să recurgă la o vrăjitorie! Cu ajutorul unei formule magice, el a reușit să zboare alături de copii de la București la Viena la Salzburg, la Milano, la Napoli, la Paris, la Londra! La Viena s-a întâlnit cu Prințesa Mi din opereta „Țara surâsului” de Franz Lehár (Virginia Stamate), la Salzburg cu Figaro din „Nunta lui Figaro” (Radu Ion) și Papageno (Bogdan Podlovski) din „Flautul fermecat”, opere de Wolfgang Amadeus Mozart, apoi, alături de public ne-a purtat în Italia. Aici, mai precis la Milano, am asistat la confruntarea a două mâțe (Daniela Cârstea și Andreea Iftimescu), într-o lucrare muzicală inspirată de pisici a compozitorului Gioachino Rossini, iar la Napoli am întâlnit doi tenori (Gjergji Mani și Bogdan Lupea) care ne-au încântat cu canțonetele „Silenzio cantatore” și celebra „O, sole mio”.
După Austria și Italia, Nino i-a invitat pe toți cei prezenți în orașul iubirii, la Paris, unde copiii l-au aplaudat pe curajosul toreador din opera „Carmen” de Georges Bizet (Vicențiu Țăranu) și au ascultat o șansonetă celebră, „Sub cerul Parisului” de Jean Dréjac, interpretată cu sensibilitate de Andrei Mihalcea. Nu se putea ca tocmai patria mamă a musicalului să lipsească din itinerariul lui Nino. Am traversat Canalul Mânecii și, la Londra, ne-a întâmpinat chiar Eliza Doolittle din musicalul „My Fair Lady” de Frederick Loewe (Daniela Cârstea) dar și temuta fantomă de la operă (Fang Shuang) din lucrarea cu același titlu de Andrew Lloyd Webber. După cum se poate observa drumul a fost lung, dar magia muzicii și desigur vrăjile lui Nino i-au purtat pe toți cei prezenți în curtea Operei Comice pentru Copii prin mai toată Europa.
Oferta de vacanțe all inclusive (frumusețe și distracție din partea casei) la Opera Comică pentru Copii continuă toată vara. Și nu numai prin țări de pe Pământ, ci și prin tărâmuri de poveste. Până acum, spectatorii teatrului au fost la Viena, în biroul unui director („Directorul de teatru” de Wolfgang Amadeus), alături de Petrică și prietenii săi în „Petrică și lupul” de Serghei Prokofiev, s-au rătăcit în pădure cu Hänsel și Gretel din opera cu același nume de Engelbert Humperdinck, apoi au ajuns în Oz, țara cunoscutului vrăjitor, în Lilliput, împreună cu Gulliver și în Țara de Nicăieri cu Peter Pan, la spectacolul „Gala de musical”. L-au cunoscut personal pe Wolfgang Amadeus Mozart la concertul „Viața lui Mozart” și s-au amuzat de pățaniile Scufiței Roșii și ale lupului în baletul „Scufița roșie”. Cum spuneam, urmează noi călătorii. Conform programului afișat de Opera Comică pentru Copii, în luna iunie se pleacă în Valea Generozității cu Erus („Erus și Valea Generozității”, adaptare după Alec Blenche) și într-o excursie în lumea plină de secrete a magiei, la „OCC Magic Show”.
Vara aceasta, în ciuda evenimentelor nefaste care au apărut chiar din primele luni ale anului, Opera Comică pentru Copii a găsit soluția de a rămâne aproape de publicul său și de a-i aduce bucurie și zâmbete în vremuri grele. Stagiunea de vară din curtea instituției continuă și în lunile iulie și august, cu spectacole pentru cei mici, de fapt pentru pentru toți iubitorii muzicii și dansului de toate vârstele.
Articol realizat de Iulia Toea Mureșan
Foto Facebook Opera Comică pentru Copii
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.