16.3 C
București
vineri, martie 29, 2024

cît de mare trebuie să fie șaorma mică?

Șaorma – mîncare de oameni ce se-ncăpățînează s-o halească-n picioare, pe stradă – rezistă și-n vremurile astea. Ba chiar, din ce-s vremurile mai pocite, din ce-i și șaorma mai mare: să le dea oamenilor pesemne alinare.

Pe măsură ce te duci spre marginile orașului, șaorma crește.

Ia să faci greșeala să ceri una mare: te pomenești c-o namilă cît un colac secuiesc din care molfăi juma’ de ceas!

Iar dacă ești cuminte și ceri decît una mică, primești oricum ceva mai mare decît șaorma mare pe care-o știai din alte locuri și din alte timpuri.

Prin cartiere nu prea se mai vinde o șaormă mică, cu adevărat mică: una pe care s-o mănînci și să-ți mai rămîie loc în foale; una care, la o adică, ar fi mai acceptabilă pentru copilandrii care rîvnesc la ea.

Cel puțin șaormeriile mari, bune, cu dever – adică taman alea de unde oamenii chiar se bucură să cumpere -, au trecut toate la șaorme mici prea mari.

Iar revenirea la o dimensiune și greutate normală pentru șaorma mică ar părea de-acuma – mă tem – ca și cum șaormeria ar umbla să te fure.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:34 Stack trace: #0 /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents() #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /home4/bucuresticity/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 34