28 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Cine salveaza Romania?

Ar putea fi o intrebare inutila. Depinde din ce unghi privim dilema.

Unii, care se cred mesianici, vor vedea peste tot crize si interventii. Prezenta lor pare a fi indispensabila.

Altii, care n-au simtul realitatii, vor calca apasat pe drumul batatorit al indiferentei generale fata de mersul treburilor publice.

Dar mai exista o categorie tacuta de indivizi care ar vrea, dar nu pot sa intervina in aceasta dilema.

Diferiti de salvatorii profesionisti pe care tara ii trimite in misiuni externe.

Ei sunt cei care asteapta la capatul unui lung rand de profitori ai crizelor care tin in loc dezvoltarea Romaniei. Pentru ca perspectiva unei reabilitari nationale este indepartata.

Ceilalti insa, mesianicii si indiferentii, selectati sa tina volanul in maini, au inceput sa se incurce in pastrarea directiei.

Primii vor mai multa recunoastere publica in rezolvarea unor sarcini obisnuite, ultimii prefera discretia si anonimatul.

Daca in trecut cine urca in ierarhie era evaluat dupa implicare si ambitia reformarii (chiar daca acestea n aveau niciun efect concret) acum „iesitul in evidenta” devine o vulnerabilitate.

Cu alte cuvinte, nimeni nu se asteapta sa salvezi nimic. Nici macar in vorbe.

Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie