Pentru cei care au decis ca este mai simplu sa se realizeze montajul deck-ului WPC pe cont propriu, prima si cea mai importanta recomandare este ca fiecare etapa sa se realizeze corespunzator, respectand indicatiile producatorului. Acest lucru este important pentru a nu pierde garantia.

O terasa este locul ideal in care sa iti petreci momentele de relaxare alaturi de familie si prieteni sau, sa creezi un spatiu extraordinar pentru clientii care aleg sa isi petreaca timpul liber pe terasa restaurantului tau. Insa, indiferent de scopul pentru care doresti sa amenajezi spatiul exterior cu siguranta doresti sa eviti greselile in ceea ce priveste montarea unui deck WPC astfel incat sa te poti bucura de un spatiu amenajat dupa propriile dorinte. 

Montajul unei pardoseli exterioare WPC presupune mai multe etape:

  • lucrari de pregatire
  • montarea sinelor suport
  • montarea pardoselii
  • montarea profilelor de inchidere
  • lucrari finale. 

Aspecte care trebuie respectate in cadrul lucrarilor de pregatire

In primul rand, trebuie verificata perpendicularitatea capetelor si lungimea profilelor. Profilele de pardoseala se debiteaza la cald, si luand in calcul contractia materialului acestea pot avea cu 1-2 cm mai mult decat lungimea standard iar taietura s-ar putea sa nu fie perfect perpendiculara. Este important de tinut cont de acest lucru mai ales in cazul in care se imbina mai multe profile. 

pregatirea profilelor wpc bencomp

Suprafata pe care urmeaza sa fie aplicate aceste profile WPC trebuie sa fie pregatita corespunzator. Panta trebuie sa fie de 1-2% pentru favorizarea scurgerii apei. Indiferent de tipul de suport pe care urmeaza sa se instaleze o pardoseala din lemn compozit, trebuie sa fie pregatita corespunzator. 

In cazul in care se monteaza pe dale din beton trebuie sa fie utilizata o membrana geotextil. Aceasta are rolul de a preveni cresterea vegetatiei sub pardoseala. 

Aspecte de care trebuie tinut cont cand se monteaza sinele suport

Sinele suport sunt tot realizate din WPC si trebuie aplicate in sensul pantei despre care am vorbit anterior. Sinele suport sunt importante pentru asigurarea scurgerii apei de ploaie sau a topirii zapezii de pe terasa. Trebuie sa mentii o distanta de 30 – 33 cm intre sinele suport iar pentru trafic intens o distanta de 25 cm. Traficul intens nu se refera in nici un caz la traficul auto. La montajul profilelor WPC (scândurilor) in unghi de 45 grade, distanta între doua sine consecutive trebuie sa nu depășească 20 cm, iar pentru unghiuri de 30 grade, distanta trebuie să scadă la 10 cm.

Inca de la inceputul montarii terasei este recomandat sa se mentina un spatiu de 2 cm intre capatul sinei si peretele casei pentru a permite dilatarea sinei si a pardoselii.      

Aspecte care trebuie respectate la montarea pardoselii 

Prima clema pentru prima scandura WPC trebuie sa fie fixata la aproximativ 3 cm de capatul scandurii. In cazul in care nu se procedeaza astfel, se poate distruge marginea scandurii WPC. Pentru a impinge scandura sub clemele fixate trebuie sa se utilizeze un ciocan de cauciuc si se va continua in acelasi mod cu fiecare placa. 

Intre fiecare placa trebuie lasat un spatiu de dilatare astfel incat pardoseala sa se aseze foarte bine si sa se permita scurgerea eficienta a apei. 

Aspecte care trebuie respectate la montajul profilelor de inchidere 

Pe intreg perimetrul suprafetei trebuie utilizate profile de inchidere din WPC care au rolul de a masca capetele scandurilor si sa ofere un aspect unitar design-ului pardoselii. De asemenea, este esential sa se monteze profile de inchidere pentru a evita patrunderea apei intre placi. In special in sezonul rece, atunci cand scandura ingheata exista riscul ca aceasta sa crape daca nu exista montate astfel de profile. O astfel de greseala de montaj nu este acoperita de garantie. 

terasa wpc bencom

Aspecte care trebuie retinute pentru finalizarea montajului 

La finalizarea montajului, dupa ce s-a parcurs fiecare etapa conform instructiunilor, trebuie sa se verifice daca suprafata este curata si nu au ramas suruburi, burghie, cleme sau alte obiecte mici care ar putea sa deterioreze suprafata. 

Intreaga pardoseala trebuie spalata cu un jet de apa sub presiune pentru a curata eficient intreaga zona. Pentru curatare se pot utiliza si detergenti pentru spalare insa, trebuie sa acorzi atentie maxima pentru ca respectivul detergent sa nu fie pe baza de solventi organici. Acest tip de detergent poate ataca suprafata si sa distruga materialul compozit.  Acestea ar fi principalele aspecte de retinut despre montajul pardoselilor din WPC iar daca nu esti sigur ca ai putea sa faci o astfel de lucrare pe cont propriu atunci apeleaza la specialisti. Daca ai un proiect sau o schita care necesita o consultanta specializata sau doresti sa afli mai multe informatii atunci poti sa gasesti toate acestea pe website-ul nostru www.wpcromania.ro.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.