19.4 C
București
joi, iulie 17, 2025

Ce mai face șaorma

Nu ocolesc popularele evenimente „food truck”. Burgeri, pulled pork, sea food, pizza, clătite, scovergi, kürtős, înghețată, prăjituri – cam tot ce ne așteptăm să fie. Asta, cînd nu-s cu tochituri, mici, grătare și aceleași clătite, scovergi… ați înțeles voi!

Ce n-am văzut? Șaorma; șaorma mereu lipsește de la astfel de evenimente – șaorma, deși cel mai autentic fel de mîncare stradal, își are nișa ei.

Așa-s rînduite lucrurile, pesemne nici n-ar avea vreun folos să le schimbăm; dar dacă tot ne-am apucat să ne gîndim la mîncarea asta, să și vedem ce mai face.

Sînt cîteva întrebări la care eu n-am deocamdată răspuns: și una din ele e dacă nu cumva șaorma, parcă, s-a mai micit? Sau mi se pare? Știți, acum vreo trei-patru ani chiar ajunsese – în multe locuri – ca pînă și cea mică să fie cam prea mare; acuma aș zice că a redevenit destul de normală. Mă rog: în orice caz, am impresia că cea mare e doar mare… nu uriașă.

Alta: lanțurile merg sau nu merg? Restrîngerea „Șaormeriei Băneasa” a părut doar un răspuns potrivit la o expansiune nepotrivită, nesusținută de calitatea produselor; lanțul nu a dispărut, ci doar s-a concentrat pe unitățile care chiar merg.

Șaorma rămîne, deci, un fel de mîncare bun, obișnuit – în sens bun – care are succes în locurile știute și care se ferește de experimente: iată, Centrul Bucureștiului nu atrage consumatorul cunoscător, fiindcă nici o șaormerie celebră nu prea mai părăsește cartierul și periferia: locurile unde adevărata șaormă autohtonă împărățește.

de The Hungry Mole

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie