6.6 C
București
joi, februarie 22, 2024

Ce faci când cineva nu adună excrementele cățelului?

De la blocul în care locuiesc până la stația de autobuz sunt vreo 150 m. Cam pe toată această distanță trebuie să merg numai cu ochii în pământ pentru a ocoli toate ”noroacele” lăsate de câini. Și ideea este că nu prea am văzut câini vagabonzi în zonă, deci este clar că acesti câini ai stăpâni. Stăpâni care ar trebui să se ocupe de excrementele lor.

Ce poți face în astfel de situații? Poți să atragi frumos atenția să adune ce a lăsat câinele. Și în acest caz, te poți trezi cu o înjurătură, indiferență sau o scuză banală cum că nu are cu ce.

O altă variantă, care este și o continuare la cea de mai sus, ar fi să-i dai un servețel (că pungă din aceea specială probabil nu ai) și să-l rogi să adune. Dar iarăși este posibil să nu fii băgat în seamă sau chiar înjurat.

Îi poți spune că dacă nu adună, ii vei face sesizare, ceea ce înseamnă și o amendă de până la 100 de lei. Poate asta îl va mobiliza. Dar dacă nici asta nu îl mobilizează, poți chiar să faci respectiva sesizare la poliția locală, de sector.

Cam acestea sunt variantele. Nu am pus-o pe aceea în care să aduni chiar tu. Dar nu prea cred in această soluție pentru că a face asta va întări și mai mult comportamentul stăpânului de câine, în sensul că își va spune în gând că ”are cine să curețe, se găsește un prost să o facă”. Că mai există și mentalitatea asta. Și nu doar în Romania.

Deci, dragi posesori de animale, haideți să ne pese un pic mai mult. Se poate. Nu este un efort supraomenesc. Și nici nu vă cad gradele sau orgoliul dacă respectați niște reguli și norme firești.

de Loredana Vladareanu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie