38.4 C
București
luni, iulie 15, 2024

Ce este osteopatia si cum te poate ajuta? Clarificari aduse de Integrative Osteomedicare

Multe persoane considera ca osteopatia este un tip de tratament care trateaza  doar problemele legate de oase. In ciuda denumirii, desi este concentrata pe afectiuni ale sistemului osos si ale coloanei vertebrale, osteopatia, sau tratamentul osteopat,  este un tip de terapie care te ajuta sa atingi mai usor rezultatele spre a te simti mai bine. 

Ce este osteopatia si ce tipuri de afectiuni trateaza? 

Osteopatia este o medicina manuala care abordeaza corpul uman in globalitatea sa ajutand la refacerea fiziologiei. Medicina osteopata este doar anatomie si fiziologie aplicata pe corpul uman si este un tratament non – invaziv, nedureros, care produce o eliberare a restrictiilor din organism. 

Cele mai intalnite afectiuni pe care le trateaza osteopatia sunt durerile coloanei vertebrale, problemele aparatului locomotor, migrenele, tulburarile digestive, anxietate, depresie, tulburari ale somnului, stres, etc. Insa, osteopatia nu trebuie sa fie vazuta ca fiind un tratament miraculos cu rezultate rapide intrucat fiecare organism este diferit si va necesita un plan de tratament diferit. Osteopatul iti va oferi recomandarile necesare si planul de tratament care trebuie urmat iar cu rabdare si prin parcurgerea numarului de sedinte recomandate de specialist se poate ajunge la rezultatele asteptate. 

Prima sedinta de osteopatie decurge cu un examen vizual si cu anamneza pacientului pentru a se trece in revista intreg istoricul acestuia. In functie de istoricul medical al pacientului se stabilesc pasii urmatori care trebuie parcursi, respectiv numarul de sedinte care trebuie urmate. 

osteopatie paul caradan

Orice restrictie la nivelul coloanei vertebrale sau oriunde, in alta parte a corpului, influenteaza in mod direct craniul, transmitand tensiuni prin intermediul sistemului muscular si facial care strabat tot corpul. Astfel, chiar si o simpla entorsa poate cauza dureri de cap inexplicabile iar prin osteopatie se pot rezolva si probleme care au o natura mai ciudata si in mod aparent nu ar avea nici o legatura intre ele. 

Tipuri de terapii manuale si unde sa le faci pentru a recastiga bunastarea organismului 

Osteomedicare este o noua clinica deschisa in capitala unde poti sa beneficiezi de acest tip de terapie. Aici vei putea intalni specialisti foarte bine pregatiti in domeniu care vor analiza intreg istoricul tau medical si iti vor recomanda terapiile potrivite. 

Pe langa osteopatie, la aceasta clinica vei putea sa beneficiezi si de o serie de terapii precum terapia Raindrop si alte terapii manuale care au inregistrat efecte benefice reale asupra bunastarii organismului. 

osteopat in bucuresti

Terapia Raindrop este o terapie manuala a coloanei vertebrale efectuata cu uleiuri esentiale care au un rol terapeutic asupra intregului organism. Terapia Raindrop, atunci cand este efectuata corect poate aduce cu sine o serie de beneficii precum reechilibrarea coloanei vertebrale, reducerea inflamatiilor, reducerea stresului, echilibru postural sau reducerea durerilor locale. 

Pentru a beneficia de aceste tipuri de terapii tot ce trebuie sa faci este sa te programezi pentru o consultatie initiala. Terapeutul iti va oferi toate informatiile necesare pentru a putea sa urmezi un plan bine pus la punct si sa iti recapeti bunastarea fizica. La Integrative Osteomedicare vei putea gasi specialisti foarte bine pregatiti si cu experienta in aceste tipuri de terapii de care poti sa beneficiezi. Aceste tipuri de terapii prezentate, nu sunt doar simple masaje cu uleiuri esentiale ci tratamente in toata regula care pot sa iti ofere o serie de beneficii pentru corp. 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie