4.7 C
București
joi, ianuarie 23, 2025

Ce este hipnoza

Ce este si ce nu este hipnoza?

 

Te-ai intrebat vreodata cum este sa fii hipnotizat? Sa vezi ce se intampla cu tine si cu corpul tau? La ce foloseste si ce ajungi sa gandesti fara sa iti dai seama? Sunt intrebari perfect normale la care vom raspunde in urmatoarele randuri astfel incat sa aducem putina lumina in acest subiect.

Transa hipnotica este o stare constiinta modificata, dar de la inceput trebuie clarificat un aspect. Persoanele aflate in stare de hipnoza nu pot fi determinate sa faca nimic din ceea ce in mod firesc nu ar face, ele au permanent controlul. De fapt, in terapie esenta hipnozei este ca persoana sa faca schimbarea si nu altcineva in locul ei.

Ce se intampla atunci cand esti hipnotizat?

 

In urma cercetarilor stiintifice realizate in acest domeniu, s-a demonstrat ca, de fapt, in momentul in care o persoana experimenteaza hipnoza, lucrurile pe care le simte nu se aseamana unui somn profund,  ci mai degraba este vorba despre o stare specificasimilara celei din meditatie – mindfulness. De altfel, transa este o stare pe care o putem experimenta in mod obisnuit si spontan. Transa aceasta o putem trai chiar si atunci cand suntem absorbiti de o lectura buna sau in fata calculatorului. Suntem siguri ca vi s-a intamplat de multe ori sa fiti strigat si sa nu auziti intrucat erati prea absorbiti de acel lucru asupra caruia erati foarte concentrati.

De-a lungul timpului hipnoza a fost considerata drept un subiect fascinant, o taina, un mister, din acest motiv exista un interes sporit asupra miturilor ce pluteste asupra inductiei. Atractiva, misterioasa, uneori de speriat din cauza unor mituri nejustificate.  Din acest motiv pentru care chiar si atunci cand se utilizeaza ca terapie, specialistul isi pregateste mai intai pacientul si dupa aceea il ajuta sa intre in aceasta transa care sa il conecteze cu lumea interioara.

Repetam, transa nu este hocus-pocus ca in filme, nu te provoaca sa fii nimic din ce ti-ai dori sa nu fii. Multi considera ca atunci cand sunt hipnotizati isi pierd controlul asupra propriului lor corp, iar cel care le-a indus aceasta stare are capacitatea de a controla toate actiunile care urmeaza sa le faca si sa ii expuna unor situatii ridicole. Nu se intampla astfel, nu se intampla nimic din ceea ce acea persoana nu si-a dorit vreodata sa se intample.

Inductia hipnotica este folosita in scop terapeutic, iar persoana hipnotizata nu face nimic din ce nu isi doreste. Este motivul pentru care, inclusiv taberele spirituale organizate de psihologi si care au caracter stiintific, transa este un instrument pentru a-ti accesa propria lume.

Atunci cand esti hipnotizat nimeni nu iti poate face nimic impotriva vointei tale, asa cum se vehiculeaza si, cu atat mai putin, nu te poate forta sa faci lucruri de care nu ai fi foarte mandru atunci cand iesi din aceasta stare.

 

Hipnoza terapeutica un mod de conexiune si regasire

 

Hipnoza este folosita si in spectacole unde asa zisi magicieni isi aleg subiectele din public si acestia din urma agreeaza in mod inconstient sa se puna in situatii amuzante. De fapt, dupa cum am aratat lucrurile nu se intampla chiar asa.  In cadrul terapiei prin hipnoza persoana este conectata cu interiorul sau, iar terapeutul foloseste aceasta metoda pentru ca persoana aflata in transa sa afle raspunsuri si sa poata schimba singur. mai mult chiar, spre deosebire de alte forme de psihoterapie, aceasta este una dintre cele mai rapide metode de vindecare sau, mai bine spus, de acceptare. Mai mult, este o stare care te ajuta sa constientizezi anumite lucruri mai profund, sa fii conectat cu tine, cu gandurile interioare, astfel incat sa gasesti raspunsurile potrivite.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie