Ok, știm că Gabriela Firea urmărește ce se postează pe pagina asta, dar nu trebuie să ia totul în serios.

1. După victoria Simonei Halep la Wimbledon am postat un status-caterincă în care ziceam că Primăria București va redenumi Parcul Cișmigiu în Parcul Regina Simona Halep.

2. Aseară am postat o poză cu grădina Ateneului Român.

3. La inițiativa lui Firea, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) propune atribuirea denumirii „Esplanada Simona Halep” grădinii Ateneului.

CE E TÂMPENIA ASTA? Ăla e spațiu megaistoric, e fosta grădină a Episcopiei, care a aparținut pe vremuri Episcopiei Râmnicului, pe locul moșiilor boierilor Văcărești. Înainte de construirea Ateneului (1888) Societatea Ecvestriană Română turnase fundațiile pentru un manej.

După ce la final de 2017, cățărându-se pe valul de emoție generat de moartea regelui Mihai, Firea a șters de pe hartă denumirea istorică „Parcul Herăstrău” și a înlocuit-o cu Parcul Regele Mihai I, primarul general continuă asaltul asupra istoriei Bucureștiului, oraș pe care a dovedit de multe ori că nu-l înțelege. Demisia, Firea!

Nu redenumiți grădina Ateneului! N-are nicio legătură cu Simona Halep. Știm că citesc asta consilieri din CGMB. Nu votați propunerea ineptă!

de Raiden

Ceva frumos din București, în tot haosul urban specific. Ateneul a traversat toate regimurile și administrațiile iar cerul de vată de zahăr la amurg pică la fix.

 

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.