7.3 C
București
joi, februarie 29, 2024

CE E TÂMPENIA ASTA?

Ok, știm că Gabriela Firea urmărește ce se postează pe pagina asta, dar nu trebuie să ia totul în serios.

1. După victoria Simonei Halep la Wimbledon am postat un status-caterincă în care ziceam că Primăria București va redenumi Parcul Cișmigiu în Parcul Regina Simona Halep.

2. Aseară am postat o poză cu grădina Ateneului Român.

3. La inițiativa lui Firea, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) propune atribuirea denumirii „Esplanada Simona Halep” grădinii Ateneului.

CE E TÂMPENIA ASTA? Ăla e spațiu megaistoric, e fosta grădină a Episcopiei, care a aparținut pe vremuri Episcopiei Râmnicului, pe locul moșiilor boierilor Văcărești. Înainte de construirea Ateneului (1888) Societatea Ecvestriană Română turnase fundațiile pentru un manej.

După ce la final de 2017, cățărându-se pe valul de emoție generat de moartea regelui Mihai, Firea a șters de pe hartă denumirea istorică „Parcul Herăstrău” și a înlocuit-o cu Parcul Regele Mihai I, primarul general continuă asaltul asupra istoriei Bucureștiului, oraș pe care a dovedit de multe ori că nu-l înțelege. Demisia, Firea!

Nu redenumiți grădina Ateneului! N-are nicio legătură cu Simona Halep. Știm că citesc asta consilieri din CGMB. Nu votați propunerea ineptă!

de Raiden

Ceva frumos din București, în tot haosul urban specific. Ateneul a traversat toate regimurile și administrațiile iar cerul de vată de zahăr la amurg pică la fix.

 

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie