E ultima săptămână de campanie electorală pentru localele din 27 septembrie, alegeri organizate din încăpățânarea și disperarea unui guvern care gestionează slab pandemia, dar vrea toată puterea.

La București, plouă cu acuzații și caracatițe între cei doi candidați principali, Gabriela Firea (PSD) și Nicușor Dan (PNL-USR-Plus). Ca de obicei, cetățenii și agenda lor reală nu au loc în aceste schimburi de replici tot mai isterice.

Alegătorii din București nu merită dezbateri pe bune între candidați, merită scandal și circ, după care se încheie alegerile și sistemul ruleaza în continuare. Persoanele cărora chiar le pasă de oraș și vor discuții pe bune au, mai mult ca sigur, inteligența jignită de politicienii care își bat joc de orice înseamnă dezbatere democratică, polemică, argumentație solidă, viziune clară și realistă.

Te-ai fi așteptat ca măcar „oamenii noi” din politică să abordeze diferit, dar nu, e aceeași mizerie, acceptată majoritar de o populație slab educată în spiritul democrației, care nu a cunoscut alt stil de „discuție”.

Cât timp candidații au doar obiective politice, paralele cu viața oamenilor cărora le cer votul, se întrevăd încă 4 ani pierduți la București.

Vă orez OK.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.