28 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Cât din rețeaua primară de termoficare din București a fost înlocuită?

Cam a zecea parte, aproximativ 150 de kilometri dintre cei aproape 1.000 de magistrală primară de termoficare, spune Nicusor Dan.

Dintre cei 150, 28 de kilometri ar fi fost înlocuiți, în anul 2021, 32, în 2022, iar, în acest an, au mai fost înlocuiți „probabil vreo patru- cinci – șase (… kilometri n.r.)”, potrivit primarului general al Capitalei.

Bucuresti FM a vrut sa afle câți kilometri de conductă principală, de magistrală principală, au fost schimbați, după doi ani și jumătate.

„Nicușor Dan: 28 de kilometri, în 2021, și 32 de kilometri, în 2022.
În 2023, probabil că s-au mai făcut vreo patru – cinci – șase.
(…) Suntem cam la 150 de kilometri din 1000″, ne-a răspuns Nicușor Dan.

Declarația primarului general al Capitalei a survenit în cursul unei vizite pe șantierul magistralei de termoficare din Ferentari.
Aici, potrivit edilului șef, ar fi fost înlocuiți, în doi ani, 13 kilometri de conducte, dintre care „cam jumătate” de rețea primară de termoficare, restul reprezentând rețea secundară, racorduri la punctele termice din zonă.

„S-au închis lucrările la acest tronson de 13 km din rețeaua principală de termoficare.
Treisprezece kilometri care deservesc Rahova, Ferentari, Sebastian.
Sunt mai mult de 7.000 de apartamente care sunt deservite.
În plus față de asta, este pe magistrala dintre Progresu și CET Grozăvești, ceea ce înseamă că, în condițiile în care nu funcționează unu’ (… dintre CET-uri n.r.), e important ca, dintr-o parte (… de la unul dintre CET-uri n.r.), prin acest segment, să treacă (… agentul termic n.r.) înspre apartamentele care sunt deservite, în mod normal, din celălalt CET.
Este o conductă care avea mai mult de 35 de ani vechime și care unde au fost mai mult de o sută de avarii, în ultimii ani.
Acum, avem o garanție de 30 de ani, este o conductă preizolată.
Au fost, din cei 13 km, cam jumătate au fost magistrală și, pe ei, s-a lucrat vara. Cealaltă au fost așa-numitele racorduri, adică conducte mai mici, care sunt din magistrală până în punctele termice, și aici s-a putut lucra și iarna și s-au pus cam 7 km de așa-numite provizorate, care sunt conductele provizorii pe care se asigură agentul termic”, a declarat Nicușor Dan.

sursa-bucurestifm.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie