24.5 C
București
vineri, iulie 19, 2024

Bulevardul Unirii: 200 de bănci au fost montate

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a început montarea băncilor pentru odihnă pe Bulevardul Unirii, iar proiectul va fi extins în perioada următoare şi în alte zone, inclusiv în parcuri.

Au fost montate 202 bănci pe Bulevardul Unirii, tronsonul de la Piaţa Constituţiei până la Piaţa Unirii, a informat, miercuri, ALPAB, pe Facebook.

„Băncile sunt realizate din materiale durabile şi sustenabile, oferind un loc plăcut de relaxare sau un moment de respiro de la o sesiune de shopping. Haideţi să transformăm fiecare loc de relaxare într-un loc de refugiu şi recreere pentru toţi membrii comunităţii! Să le păstrăm curate şi întregi! Pentru celelalte locaţii în care se vor monta alte obiecte de mobilier urban revenim zilele următoare”, a precizat ALPAB.

La rândul său, consilierul local USR Nicorel Nicorescu a informat că au început operaţiunile pentru turnarea bazelor necesare montării băncilor şi în Parcul Carol.

„Operaţiunea se va extinde şi în Cişmigiu, iar apoi Herăstrău. (…) În total, vor fi montate circa 1.500 bănci noi în locurile în care cele vechi erau distruse sau într-o stare precară”, a scris Nicorescu, pe aceeaşi reţea de socializare.

În septembrie 2023, ALPAB anunţa finalizarea licitaţiei pentru 1.500 de bănci şi 1.500 de coşuri de gunoi. Contractele au fost atribuite pentru o sumă de 4.462.300 lei plus TVA.

Au fost achiziţionate 800 de bănci cu structură de oţel, cu şezut şi spătar de lemn, 350 de bănci din beton cu finisaje de piatră de râu şi şezut din lemn şi 350 de bănci cu siglă pentru zonele istorice. Au mai fost achiziţionate 550 de coşuri de gunoi cu scrumieră şi decor din lemn, 250 de coşuri de gunoi cu scrumieră şi decor din piatră şi 700 de coşuri de gunoi cu capac pentru zonele istorice. AGERPRES

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie