Siglă cu litere cursive a Confiteriei Saint Moritz din Buenos Aires, capitala Argentinei. E din 1959, a fost restaurată exemplar și a fost integrată în aspectul actual al localului unde se servesc cafea, ceai, produse de ciocolată, patiserie sau sandvișuri. Păstrarea memoriei locului și a unei identități vizuale care conectează generațiile prezentului de o epocă trecută e importantă.

București, planeta România.

Am discutat pe larg despre cazul ultimei croitorii old school de pe Calea Moșilor, cu siglă din anii ’50-’60, care a fost refăcută în manieră vintage fals.

Lumea comenta ok și exprima opinii până s-a băgat pe fir actualul proprietar al spațiului. Nu a înțeles ideea postării, a luat-o personal și a zis că literele volumetrice cursive vechi „Croitorie” s-au „rupt” când le-a scos, că le-ar fi dat la reparat și apoi cuiva care ar pregăti un muzeu al siglelor vintage. Nu a putut să spună exact cui a dat literele și ce e cu muzeul ăla. În schimb și-a chemat prietenii să comenteze pozitiv, ce frumos a refăcut spațiul etc. Zici că vrea scor mare pe TripAdvisor.

Nimic nu e mai jenant decât să faci scandal când cineva opinează că nu e deloc ok să distrugi identitatea vizuală a ultimei Croitorii vechi de pe Calea Moșilor, una dintre arterele istorice ale capitalei. Istoria unui oraș include și istoria comerțului local, iar frumusețea stă și în detalii.

de Raiden