Siglă cu litere cursive a Confiteriei Saint Moritz din Buenos Aires, capitala Argentinei. E din 1959, a fost restaurată exemplar și a fost integrată în aspectul actual al localului unde se servesc cafea, ceai, produse de ciocolată, patiserie sau sandvișuri. Păstrarea memoriei locului și a unei identități vizuale care conectează generațiile prezentului de o epocă trecută e importantă.
București, planeta România.
Am discutat pe larg despre cazul ultimei croitorii old school de pe Calea Moșilor, cu siglă din anii ’50-’60, care a fost refăcută în manieră vintage fals.
Lumea comenta ok și exprima opinii până s-a băgat pe fir actualul proprietar al spațiului. Nu a înțeles ideea postării, a luat-o personal și a zis că literele volumetrice cursive vechi „Croitorie” s-au „rupt” când le-a scos, că le-ar fi dat la reparat și apoi cuiva care ar pregăti un muzeu al siglelor vintage. Nu a putut să spună exact cui a dat literele și ce e cu muzeul ăla. În schimb și-a chemat prietenii să comenteze pozitiv, ce frumos a refăcut spațiul etc. Zici că vrea scor mare pe TripAdvisor.
Nimic nu e mai jenant decât să faci scandal când cineva opinează că nu e deloc ok să distrugi identitatea vizuală a ultimei Croitorii vechi de pe Calea Moșilor, una dintre arterele istorice ale capitalei. Istoria unui oraș include și istoria comerțului local, iar frumusețea stă și în detalii.
de Raiden
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.