Exemplu tipic de „dezvoltare” urbană pe intrarea Sevastopol, lângă Piața Buzești. O casă mică dar frumoasă de la început de secol 20, situată pe o parcelă mare, a fost abandonată și a ajuns în halul ăsta. Rețeta spune că ar urma incendiu, prăbușire sau demolare, după care întregul teren ar fi ocupat de o construcție mare și nouă, o clădire de birouri, să zicem?

De la demolările de pe Buzești-Berzei făcute de administrația Oprescu (2011-2013), locul a fost marcat ca o prelungire a zonei de business din Piața Victoriei. Practic, de la străzi cu case joase și cartier rezidențial se va ajunge la un conglomerat tip Aurel Vlaicu/Pipera pe o infrastructură stradală care nu e pregătită. De protejarea istoriei locului oricum nu se ocupă nimeni.

București 2019, oraș smart.

de  Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.