24.5 C
București
vineri, iulie 19, 2024

BOR iubește să invoce „tradițiile strămoșești”.

BOR iubește să invoce „tradițiile strămoșești”, așa că să vedem care e tradiția cu dimensiunea bisericilor:

► Sus: biserica Sf. Atanasie (Bucur) de pe dealul Radu-Vodă din București, întemeiată cel mai probabil în secolul 17 (data exactă nu e cunoscută), mică și decentă. Pozată la 1870, ea suprinde prin simplitate, cadrul pare de la țară de undeva, dar e din apropierea centrului capitalei. Există și în prezent, deși e bordată pe laturi de blocuri masive din anii ’80

► Jos: Catedrala Mântuirii Neamului la final de 2018, construcție megalomanică inutilă, costisitoare și hidoasă ridicată pe dealul Arsenalului, pe locul cartierului Uranus, demolat de regimul Ceaușescu în anii ’80. Catedrala a fost sfințită pe 25.11.2018 și contrazice toate „tradițiile” BOR. Reprezintă în esență luxul de prost-gust, opulența în cel mai înalt grad, disprețul puternic față de cei nevoiași și per total divizează societatea.

Credința e ceva personal, nu ceva care să privească sfera publică. Fix principiul ăsta a fost inversat de BOR în avantajul propriu și uite așa se scurg tone de bani publici spre o catedrală care nu aduce nimic bun pentru absolut nimeni în afară de BOR.

Centenar cu bine!

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie