19.9 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Biscuiților ăștia cu cremă le spunem și azi „eugenii”

de Ando și HM

… fîșii, fîșii de cocă vălțuite la dimensiunea prevăzută în tehnologie treceau prin mașina de ștanțat, apoi printr-un cuptor tunel, încins, miile de bucăți „Eugenia” ieșeau coapte, rumene, rostogolindu-se pe altă bandă unde zeci de mîini le luau în primire spre ambalare.

Biscuiților ăștia cu cremă le spunem și azi „eugenii”, deși numele – în sine – a devenit marca înregistrată doar a companiei de panificație «Dobrogea».

Dar după mai bine de 75 de ani de cînd fac parte din viața noastră eugeniile… tot eugenii sînt, chit că peste tot le găsim sub cine știe ce alt nume, fabricate după mici variații – mai inspirate ori ba – ale rețetei.

Din puzderia asta vă recomandăm azi „Krembis extra”, produse de populara fabrică «Tecsa» din Roșiori. Se vînd și la un leu, depinde de magazin.

Oho, și chiar au cremă – poza de pe ambalaj nu minte. Pentru că, așa și acum juma’ de secol se-ntîmpla… peste 50,0% din totalul consumatorilor de biscuiți au răspuns că obișnuiesc să consume biscuiții „Eugenia”, apreciind însă în proporție de circa 53,0% cantitatea de cremă ca insuficientă.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie