4.4 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Balul Camerei bucureștene, la a doua ediție

Camera de ComerţşiIndustrie a MunicipiuluiBucureşti (CCIB) organizeazăvineri, 8 decembrie,înSala de Bal din sediulsăuistorica douaediție aBaluluiCamereibucureștene, pentru a sărbători, într-o atmosferărafinată, 155 de ani de activitatecameralăneîntreruptă.

Suntinvitațisăparticipe: reprezentanțiaicomunității de afaceri, oficiali din administrațiacentralășilocală, membriaicorpului diplomatic. Searava fi deschisă cu un concert de colindesusținut de membriaiCoruluiPatriarhiei, urmat de un program artistic variat, o licitație de obiecte de artă, degustare de vinuri de colecțieși o cină de gală.

Balulesteorganizatdin dorința de a strânge, șipeaceastăcale, fondurilenecesarepuneriiînvaloare a PalatuluiCamereibucureștene, clădire monument istoric de o remarcabilăvaloarearhitectonicășiistorică.Clădireaa fostconstruităîntreanii 1907-1911, cu destinația de sediu al Camereibucureștene. Tot aici a funcționat prima Bursă de efecteșimărfuri, instituțieînființatășiadministrată de Camera bucuresteană. În 1949, Palatul a fostnaţionalizat; înperioadacomunistă a găzduitBibliotecaCentrală de Stat (ulterior, BibliotecaNațională a României). Înanul 2008 a reintratînpatrimoniul CCIB.Astăzi, ne aflămînplinproces de a redaacesteiclădirianvergurașistrălucirea de altădata,Fundația„Fondul Carol I”, înființată de CCIB, avândrolul de a gestionaprocedurileșilucrărilenecesare.

În contextul în care, în cei 155 de ani de funcționare neîntreruptă, o constantă a activității Camerei bucureștene a vizat susținerea procesului educațional prin diverse mijloace, suma obținută în urma scoaterii la licitație a două tablouri va fi donată Fundației Florina Manea – Dreptul de a visa, urmând a fi folosită pentru a veni în sprijinul unor copii cu posibilități materiale reduse, care vor să învețe, dar întâmpină dificultăți.

Invităm comunitatea de afaceri să ni se alăture în acest demers, acum, în pragul sărbătorilor de iarnă! Sunt bine-venite donațiile în bani, dar și în rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte (noi), dulciuri și jucării, dar și voucherele pentru servicii (stomatologice, cursuri de limbi străine, activități recreative etc) destinate micilor beneficiari.

Evenimentul este organizat în beneficiul Fundației Fondul Carol I și al Fundației Florina Manea – Dreptul de a visa.

Biroul de Presă al CCIB

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.