7.3 C
București
joi, februarie 29, 2024

Autoritățile ignoră unul dintre punctele esențiale pe harta capitalei, cu rol direct în alegerea lui Cuza: fostul Hotel Concordia, din centrul istoric.

Încă o sărbătorire a Unirii din 1859, încă o ocazie să arătăm că autoritățile ignoră unul dintre punctele esențiale pe harta capitalei, cu rol direct în alegerea lui Cuza: fostul Hotel Concordia, din centrul istoric. Deși anul trecut primarul general Gabriela Firea (PSD) promitea că locul unde s-a decis dubla alegere a lui Cuza va fi restaurat și redat comunității, nu s-a întâmplat așa ceva. Construcția istorică se degradează pe zi ce trece și nu va fi nicio surpriză dacă se va prăbuși, oricum nimănu nu-i pasă.

Reluăm ce am mai zis: la Hotelul Concordia s-ar putea amenaja Muzeul Micii Uniri, în care să se explice cum s-a produs aceasta, cine au fost actorii-cheie în 1859, reformele esențiale promovate de Cuza, dar și excesele sale autocratice care au dus la debarcarea sa în 1866.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie