27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024

Asociația pentru Combustibili Sustenabili: noduri multi-modele de transport ca “hydrogen valleys”

Cu 3 zile înainte ca regulamentele să intre în vigoare, am ridicat un semnal de alarmă cu privire la infrastructura precară din România și lipsa de implementare a subiectului în planificarea strategică a autorităților.

Subiectul ESG este esențial pentru continuitatea afacerilor pe continent și obligatoriu pentru instituțiile publice. Toate studiile de fezabilitate în curs de realizare trebuie reformulate în noul context legislativ pentru ca investițiile României în infrastructură să fie legitime și frecventabile.

Asociația pentru Combustibili Sustenabili a început promovarea conceptului de noduri multi-modele de transport ca “hydrogen valleys”, cu aeroportul ca centru de dezvoltare și distribuție al combustibililor alternativi. Aeroporturile sunt gazde pentru transporturi rutiere, feroviare si fluviale (în anumite cazuri), în arealul de activitate, si hidrogenul produs în noduri încărcate de transport poate alimenta multiple utilaje, asigurând recuperarea rapidă a investiției și scalabilitatea modelului de afacere.

Combustibilii sintetici depind de hidrogen pentru producție. Hidrogenul nu este un element eficient și fezabil dacă este transportat pe distanțe lungi iar legislația, normele și regulamentele europene recomandă și finanțează electrolizoarele în locul de consum. (Electrolizorul este ansamblul tehnic prin care se produce hidrogenul verde – dacă este alimentat cu energie regenerabilă).

Vlad Stoicescu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie