24.5 C
București
vineri, iulie 19, 2024

Așa arată unele dintre casele vechi din vecinătatea Halei Obor

Așa arată unele dintre casele vechi din vecinătatea Halei Obor, într-una dintre zonele cu cea mai mare însemnătate pentru comerțul bucureștean de ieri și de azi.

 După demolările din anii ’70-’80 întreprinse de regimul Ceaușescu, intervenții care au distrus mult din țesutul urban anterior, în prezent, țesutul urban vechi care a supraviețuit este amenințat de proiecte imobiliare ce riscă să aglomereze și mai mult zona.

Strada Ion Heliade Rădulescu, paralelă cu Chiristigiilor, include câteva vile din perioada interbelică mai puțin cunoscute celor care tranzitează sau fac cumpărături în piață, dar relevante pentru evoluția urbană de aici.

Multe case sunt lăsate în paragină pentru a putea fi ulterior demolate și să fie valorificat terenul de sub ele. Pe străzile vecine, Avrig și Chiristigiilor, se construiește haotic în ritm accelerat. Este necesar un mai bun control al dezvoltării urbane aici, cu siguranță putem moderniza Oborul, dar cu respectarea istoriei!

Radu Tutu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie