Heirupism ceaușist pe strada Constantin Stahi de lângă Grădina Cișmigiu, la Nunțiatura Apostolică a Sfântului Scaun, misiunea diplomatică a Vaticanului la București. Papa Francisc va trece pe aici la final de mai, când va vizita România și autoritățile locale s-au simțit obligate să cosmetizeze iute strada:

– bordurile tip Videanu (alea sfărâmicioase din prefabricate), nu prea uzate, sunt înlocuite de unele mai cu ștaif dar tot pe principiul „more is more”
– trotuarele au fost sparte și vor fi reasfaltate sau pavate

La rândul lor, cei de la Nunțiatură fac îmbunătățiri, după ce acum 2 ani au Disneyficat și termopanizat sediul istoric ridicat în anii 1900:

– construiesc un punct nou de acces
– repară pilonii gardului
– vopsesc feroneria gardului
– repavează curtea cu pavele kitschoase după ce le-au aruncat pe cele vechi, foarte durabile

Ar fi excelent să meargă șeful de la Vatican mai mult prin București, poate cu ocazia asta mai mișcă autoritățile locale ceva pe bune. Pregătim un traseu pentru Papa?

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.