4.7 C
București
joi, ianuarie 23, 2025

AICC -promovarea  identitatii culturale romanesti in context european in an Centenar

Asociatia Identitate Culturala Contemporana- promovarea  identitatii culturale romanesti in context european in an Centenar

 

Asociatia Identitate Culturala Romaneasca (AICC) se remarca prin implicarea activa si dedicatia de a promova cultura romaneasca si istoria nationala bazandu-se pe informatii documentate stiintific de catre autoritati in domeniu. Derularea a numeroase proiecte menite sa sustina si sa promoveze cultura, si nu numai, au drept scop promovarea identitatii romanesti autentice si informarea publicului din Romania si din strainatate.

 

Cultura si identitatea romaneasca promovate prin proiecte AICC

 

Intrucat preocuparea de a promova identitatea nationala in context european a asociatiei este bazata doar pe informatii dovedite stiintific, implicarea asociatiei in diferite proiecte culturale au o abordare diferita. Proiectele sunt concepute pentru a sublinia logevitatea si continuitatea poporului roman prin proiecte culturale care isi gasesc inspiratie si sursa din informatii validate stiintific din perioada daco- romana.

Pornind de la aceasta idee de baza, asociatia s-a implicat activ in crearea unor evenimente, proiecte, dar si aplicatii specifice care subliniaza originea poporului roman inca din  rpimul secol AD, astfel incat informatiile sa fie cat mai accesibile pentru toti cei care doresc sa cunoasca date despre popoarele antice care au stat la baza formarii culturii romanesti.

Dezvoltarea de aplicatii si website-uri a avut drept public tinta vizitatori si utilizatori cat mai diversificati, astfel incat informatiile sa ajunga la un numar cat mai amplu de utilizatori. In plus, organizarea de evenimente in acest scop a avut drept tinta constientizarea populatiei asupra importantei pe care o au cultura si traditiile care ne-au creat o identitate proprie, autentica, construita intr-un context geografic si istoric dat.

Printre numeroasele proiecte care au fost derulate de-a lungul activitatii asociatiei, se numara si ,,Statui de daci” initiativa prin care s-au strans fondurile necesare pentru ridicarea unei  replici de statui de nobil dac in Bucuresti ( proiectul Vreau Un Dac in Bucuresti) , urmatorul pas fiind amplasarea statuii in capitala.

Inovatia, dar si experienta s-au unit si au facut posibile combinarea unor domenii, civism si dezvoltare web si aplicatii mobile  cu sustinerea Gemini Solutions, pentru a pune la dispozitia publicului larg instrumente online care sa il ajute sa isi cunoasca identitatea nationala prin  informatii istorice despre poporul roman.

 

Asociatia Identitate Culturala Contemporana in cateva cuvinte

 

Asociatia Identitate Culturala Contemporana, infiintata in anul 2012, a derulat neincetat proiecte importante prin care sa promoveze identitatea culturala romaneasca si sa ofere acces nelimitat si nerestrictionat tuturor celor care isi doresc sa afle cat mai multe informatii despre stramosii nostri si nu numai. Scopul asociatiei  si a presedintelui executiv Florin Pirlea este de a prezenta cultura romaneasca exact asa cum este ea si sa ii determine pe conationali sa isi puna intrebari legate de cine suntem, de unde venim si incotro ne indreptam?

Accesul la cunostinte despre cultura si identitatea romaneasca este facilitat prin intermediul aplicatiilor si paginilor web care au fost create tocmai in acest scop si care pot fi regasite pe pagina oficiala aiccromania.org.  

 

Echipa Asociației Identitate Culturală Contemporană:

Presedinte  Executiv: Florin Pirlea

 

Presedinte onorific: Leonard Velcescu

 

Membri de onoare:

Theo Nissim (CEO Gemini Solutions) și Monica Pirlea.

 

Consiliul Stiintific:  

Dr. Leonard Velcescu, Prof. Univ. Dr. Alexandru Barnea, Prof. Univ. Dr. Constantin C. Petolescu,  Prof. Univ. Dr. Cristian Troncotă, Dr. Liviu Țăranu, Dr. Constantin Corneanu, Prof. Univ. Dr. Sergiu Musteață, Dr. Ion Constantin.

 

Coordonatori Proiecte:

Oana Cerchia, Mihai Floroiu, Viorel Marian, Alexandru Dumitrescu, Laura-Alexandra Ostafe, Ștefan, Vasiliță, Corina Ștefan, Andrei Antonescu, Alexandru Preda, Cătălin Dondera, Paula Bădașcu, Cătălin Vișan

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie