8.7 C
București
joi, aprilie 18, 2024

Actrița Aurora Păunescu – „Îmi place mult să plec, aș trăi numai într-o plecare, dar cand mă întorc simt de fiecare dată că îmi e natural să ajung în București”

Bucureștiul prin ochi de artist

Seria ”Bucureștiul prin ochi de artist” continuă cu Aurora Păunescu, o actriță care vede rădăcinile bune ale unui București, prăfuit uneori de uzura timpului, dar un spațiu al surprizelor și al întreprindelor culturale.

 Cum e Bucureștiul văzut prin lentila unui actor?

Îmi place mult să plec, aș trăi numai într-o plecare, dar cand mă întorc simt de fiecare dată că îmi e natural să ajung în București. Pentru mine ca actrită, nu aș vrea să vorbesc la modul general, aici e „târgul” cel mai mare, aici se fac cele mai multe spectacole și cele mai multe castinguri de film, se dublează desene, se fac reclame s.a.m.d,. iar ca actor independent depinzi mult de ele. În afară de asta, e un oraș destul de bogat în expozitii și mișcări culturale, fără de care viața ar fi cam rece și cam ștearsă, mai exact ar fi cam cum arată Bucureștiul acum, la imagine nu stă prea bine. Bucurestiul îmi pare o piatră veche si prăfuită, dar important e că este plin de surprize.

S-a transformat teatrul pentru bucureșteni doar într-un mod de relaxare de weekend? Cum aleg bucureștenii o piesă de teatru?

Cred ca relaxarea s-a transformat pentru toata lumea o activitate de weekend. Numele sigur aduce public, sunt actori al căror nume pe afiș garantează succesul să zicem, apoi există publicul fidel al unui teatru si cel mai longeviv și de succes caz e spectacolul bun care face spectatorul să vorbească despre el.

Spune-ne câteva cuvinte despre viitoarele tale proiecte

Sunt două proiecte, unul clasic, de teatru independent, iar cel de-al doilea ceva ușor experimental, implică filmul și o direcție socială, care îmi pare că are mare sens în perioada asta și care mă motivează aparent cel mai mult. Am descoperit că lucrurile care pornesc din mine, fără niciun alt interes decât cel de a le exprima sunt cele mai…nu stiu, zic să încerce toată lumea.

Aurora Păunescu este actriță la Teatrul Evreiesc de Stat și la Teatrul Metropolis. Pe lângă teatru, Aurora este actriță de film și face voci în filmele pentru copii. Pasiunea sa pentru teatru o dă mai departe și micuților unde predă actorie la Școala de Film și Televiziune Micile Vedete.

 

Autor: Ina Maria Stoica

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie