11.1 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Acestea sunt noile troleibuze care vor circula pe străzile Capitalei începând din martie 2024

O delegație formată din specialiști în transporturi și mobilitate urbană se află astăzi la Fabrica Solaris Bus & Coach din Polonia, acolo unde stabilesc ultimele detalii tehnice pentru livrarea celor 100 de troleibuze pentru București.

Echipa noastră este formată din consilierii generali Florin Melciu, Președintele Comisiei de Transporturi și Mobilitate Urbană, Răzvan Mitu, președintele de ședință din CGMB și reprezentanți ai Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

Prin acest contract, aducem în București 100 de troleibuze noi, din gama de 12 m. Acestea vor avea podeaua complet coborâtă, spațiu destinat cărucioarelor pentru persoanele cu dizabilități, vor fi dotate cu computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS, sistem de informare audio-video, aer condiționat și au o autonomie minimă de 20 de km.

Această inițiativă este parte dintr-o strategie mai amplă, de introducere în circuitul capitalei a mijloacelor de transport sustenabile, din care fac parte și cele 150 vehicule modernizate la consum de gaz natural comprimat și aduse la parametri tehnici de ultimă oră, pentru confortul și siguranța pasagerilor și traficului rutier, proiect finanțat prin fonduri atrase de Administrația Fondului de Mediu.

Razvan Mitu, presedintele de sedinta din CGMB, a declarat: ,,astept acest proiect pe orinea de zi,sunt fonduri europene pe care vrem sa le punem in interesul cetatenilor la STB, pentru  modernizarea flotei de autobuze care sunt pe cale să-și atingă limitele tehnologice sau deja nu mai pot fi utilizate.

Inițiativele sunt permanent monitorizate și sprijinite de Dl. Florin Melciu, consilier general al Primăriei Municipiului București. Dl. Melciu este în continuă relaționare cu societatea civilă pentru cele mai moderne soluții de dezvoltare sustenabilă, monitorizând piața pentru soluțiile optime, pretabile pentru locuitorii Municipiului București.

Dl. Melciua reiterat inițiativele și a declarat: „am avut discuții despre acest subiect, împreună cu dl. Viceprimar Bujduveanuși primarul capitalei NicusorDan, și am convingerea că acești bani Europeni vin să modernizeze flota învechită din patrimoniul STB, prin soluții de retrofit la alimentare electrică, cu gaz natural comprimat și chiar hidrogen, când tehnologia o va permite în viitorul apropiat, iar aspectul transportului în București ajunge la nivelul capitalelor europene.

Garanția funcționării este de 300.000 km de la data recepției sau 5 ani pentru fiecare troleibuz deja achiziționat în ansamblu. „În același timp, în perioada imediat următoare, vom lansa procedura de achiziție pentru celelalte 22 de troleibuze pentru care am obținut fonduri prin Programul Național de Redresare și Reziliență” a menționat dl. Melciu.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie