23.5 C
București
marți, mai 21, 2024

A fost puse în funcțiune, prin Compania Municipală Energetica primele 7 stații de încărcare a mașinilor electrice din cele 300 care se vor amplasa în Capitală.

sursa-Primăria Municipiului Bucureşti

A fost puse în funcțiune, prin Compania Municipală Energetica primele 7 stații de încărcare a mașinilor electrice din cele 300 care se vor amplasa în Capitală.

PMB lansează astfel Proiectul de Construire a Infrastructurii pentru încărcarea autovehiculelor electrice în Capitală, proiect ce va cuprinde în final 300 de astfel de stații ce vor putea fi folosite de posesorii de autoturisme electrice. Pana la jumatatea anului viitor vor fi montate încă 40 de astfel de stații, în zone precum Victoriei, Universitate, Obor, Piața Alba Iulia, Ateneu etc. Restul, până la 300, vor fi montate etapizat, pe parcursul a doi ani. Costul estimativ al întregului proiect se ridică la 15 milioane de euro. O stație de încărcare mare costă 31.000 de euro, iar o stație mică 4000 de euro.

Bucureștenii vor putea utiliza aceste stații contra cost, prin intermediul aplicației Polyfazer ce poate fi descarcată gratuit pe telefonul mobil. Tariful perceput va fi de 1,25 lei pe unitatea de încărcare – KWh plus toate serviciile aferente. Costul unei încărcări complete nu va depăși suma de 30 de lei.

Prin derularea acestui program, Primăria Municipiului București aplică prevederile Planului de Mobilitate Urbană Durabilă și ale Planului Integrat de Calitate a Aerului, care presupun un sistem de transport eficient, integrat, durabil și sigur, care să contribuie la decongestionarea traficului și reducerea poluării în regiunea București-Ilfov”.

Gabriela Firea a mai explicat că, în acest moment, în România sunt înmatriculate, conform datelor Registrului Auto Român, 1.610 mașini electrice, iar 899 dintre acestea sunt înmatriculate în Bucuresti.

Practic, în Capitală circulă peste jumătate dintre mașinile electrice vândute la nivelul țării.

Precizăm că în alte orașe din țară acest serviciu este gratuit, întrucât numârul redus de stații montate nu generează un consum semnificativ de curent electric ca în cazul Bucurestiului, unde vor fi montate 300 astfel de de stații.

Edilul Șef a reamintit că Primaria Municipiului Bucuresti a lansat deja licitația pentru achiziția a 100 de tramvaie, cu finanțare europeană prin POR 2014-2020 și are în pregătire documentația pentru contractarea a 100 de autobuze electrice, cu finanțare europeană nerambursabilă.

La randul sau, Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a declarat: „Sunt extrem de bucuros ca astazi vedem rezultatul unei colaborari eficiente intre Primaria Sectorului 4 si Primaria Municipiului Bucuresti. Avem acum primele 7 statii electrice iar anul viitor toate cele 12 parcari din sectorul 4, pe care le-am finalizat in proportie de 90%, sa aiba statii de incarcare electrica. Scopul nostru este sa reusim sa stimulam cetatenii, in acest mod, sa achizitioneze masini electrice, consecinta directa a acestui fapt fiind reducerea poluarii”.

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie