În această perioadă din an se desfășoară renumitul Carnaval de la Veneția, iar orașul cu ,,străzi” de apă devine cu adevărat misterios pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni de sărbătoare. Dar nu trebuie să mergem până la Veneția pentru a ne bucura de festival!

Opera Comică pentru Copii (OCC) a ales să își completeze programul cu un eveniment în exclusivitate, ,,Noaptea Carnavalului”. Pe 14 și 15 februarie, la lăsatul serii, OCC s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, cu măști fermecătoare și costume originale, aduce  în fața vizitatorilor atmosfera de carnaval venețian.

Încă din foaier, vizitatorii sunt întâmpinați cu zâmbetul pe buze de echipa simpatică de voluntari și de o parte din orchestra Operei Comice pentru Copii. Costumați ca de Carnaval, într-un decor de poveste plutește un aer magic, în care toată lumea așteaptă nerăbdătoare să plece în călătorie (sub forma unui tur ghidat) prin culisele teatrului. De-a lungul turului, vizitatorii sunt surprinși de momente artistice, de întâlniri cu personajele din spectacolul ,,O Noapte la Veneția” și află secretele din spatele cortinei.

Până la întâlnirea cu personajele OCC,  un jongler a entuziasmat în egală măsură copiii și adulții cu pălăriile lui zburătoare și mingiile amețitoare. Pe scena Sălii Mari, luminată de o proiecție cu orașul plutitor, vin în întâmpinare personajele din spectacolul ,,O Noapte la Veneția”, care dansează și cântă împreună cu publicul, iar aerul de poveste venețiană are puterea de a ,,hipnotiza”. Prin subsolul Operei Comice pentru Copii toată lumea s-a simțit ca-n Veneția, unde străduțele sunt înguste și întortocheate. O ultimă întâlnire este cea cu bucătarul Pappacoda și păpușile Arlechino și Colombina, personaje pe care cei mici le-au recunoscut fără să clipească. Chiar dacă nu au existat tarabe cu măști, ca în Veneția, la sfârșitul tururilor, copiii își pot crea singuri măști sau jobene după bunul plac, la atelierele de creație de la Magazinul OCC.

,,Noaptea Carnavalului” este un eveniment plin de culoare, muzică, dans și mister, care mai mult ca sigur o să devină tradiție la Opera Comică pentru Copii. Așa cum au devenit ,,Noaptea Muzeelor” și ,,Noaptea Vrăjitoarelor” – alte două evenimente care bucură de fiecare dată publicul cu surprize și momente speciale.

Articol realizat de Andrada Popa

Foto Facebook Opera Comică pentru Copii

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.