Anul acesta se împlinesc 10 ani de când Fundația Calea Victoriei a dat startul tururilor pietonale în București. De zece ani, aceste plimbări cu ghid prin zonele istorice ale orașului atrag atenția bucureștenilor asupra caselor și palatelor „cu poveste” din oraș. Mii de bucureșteni au aflat, cu ocazia acestor tururi, lucruri valoroase despre clădirile de patrimoniu din orașul pe care îl locuiesc: Palatul Cantacuzino, Bărăția, Teatrul Odeon, Casa Librecht, Templul Coral, Palatul Cercului Militar Național, Grand Hotel Continental, faimoasa cafenea Capșa etc.
Prima plimbare – Descoperă Calea Victoriei – a avut loc în 2009, pe 23 martie, și a lansat trendul turismului cultural făcut pentru bucureșteni. A fost prima plimbare culturală menită să atragă atenția bucureștenilor asupra importanței patrimoniului cultural al Capitalei.
Plimbările în grupuri restrânse pe străduțe umbroase, printre case cu mici grădini înflorite, sau cele care parcurg mari bulevarde străjuite de palate impunătoare au continuat. În acest moment, programul Descoperă Bucureștiul Cultural, inițiat de Fundația Calea Victoriei, cuprinde tururi în mai mult de 10 zone istorice ale Bucureștiului susținute de istoricul Anita Sterea. Participanții au ocazia nu doar să-și completeze cultura generală cu informații bine documentate de istoricul care-i ghidează, ci și să afle răspunsuri la întrebările pe care și le-au pus ca simpli trecători prin fața unor bijuterii arhitecturale: Cine a locuit aici? Cine a construit această casă? Cum arăta, pe vremuri, acest colț de oraș?
Descoperă și tu cum e să fii turist în orașul tău și înscrie-te la unul dintre tururile din programul acestui an, programate din primăvară până în toamnă. Detalii găsești pe www.victoriei.ro sau pe mail – contact@victoriei.ro.
Descoperă zona Capitale – Dorobanţi, în 20 Aprilie 2019
Descopera Centrul vechi al Bucurestiului, în 18 Mai 2019
Descoperă Cartierul Evreiesc şi Templul Coral, în 19 Mai 2019
Descoperă Parcul Ioanid, în 25 Mai 2019
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.